W jaki sposób można ściagac długi od urzędów?

Luźne tematy, pogaduchy z innej beczki, relaks.

W jaki sposób można ściagac długi od urzędów?

Postprzez Koralowa » Cz lip 14, 2016 09:25

W jaki sposób można ściagac długi od urzędów i instytucji, które zalegają z płatnościami?
Nie bardzo wiem od czego zaczać?
Koralowa
Średni biznesmen

Postprzez » Cz lip 14, 2016 09:25

Re: W jaki sposób można ściagac długi od urzędów?

Postprzez Sonata » So lip 16, 2016 14:28

Aj, czuję, że czeka Cię droga przez piekło... to papierologia straszliwa,
zwłaszcza, że w takich dużych firmach odbijasz się od jednego stanowiska do drugiego... taka trochę spychologia.
Ale proponuję zrobić sobie np. szkolenie z windykacji - są takie specjalne, które właśnie dotyczą odzyskiwania należności od dużych instytucji (tu znajdziesz namiary: http://www.wlr.com.pl/szkolenia,30-Windykacja.html ) -
myślę, że to dobra wiedza i umiejętnosci, które może pozwolą Ci trochę skrócić że tak powiem "drogę przez mękę" :)
Sonata
Stały bywalec - biznesowy pisarz

Postprzez urxąd » Pn maja 16, 2022 12:45

Mimo wszystko warto spróbować. Ja bym zaczął od zawiązania współpracy z firmą windykacyjną. Może Inwest Inkaso https://www.inwestinkaso.pl/oferta/wind ... gzekucyjna okażą się całkowicie pomocni? Wspólnymi siłami przeszliśmy przez cały etap postępowania sądowego, który zezwolił na walkę z organami winnymi pieniądze. Aczkolwiek za cel postawiliśmy sobie polubowne rozwiązanie sporu, co właśnie możliwe do wykonania stało się za wsparciem sądu.
urxąd
Mały biznesmen

Postprzez mor » Cz maja 26, 2022 10:19

Nie wiem, jak z urzędami, bo z tym nigdy nie mieliśmy doświadczenia, ale ogólnie to windykacja należności jest odpowiedzią na twoje pytanie. My korzystamy z takiej usługi co jakiś czas, gdy mamy dłużników, którzy faktycznie nie chcą nam zapłacić. Przy każdym takim przypadku pomaga nam specjalista w tym zakresie, radca prawny Mariusz Leciński z kancelarii w Toruniu. Tam dostaliśmy kompleksową pomoc, sprawa windykacji przebiegła całkiem szybko i pomyślnie. To dobry specjalista, polecam.
mor
Mały biznesmen

Postprzez qwer » Pt cze 03, 2022 12:28

Teraz wiele firm oferuje usługę windykacji należności i to bardzo dobrze, bo przynajmniej jest się do kogo zgłosić w razie takiej potrzeby. My korzystaliśmy z usług kancelarii prawnej LEXA PROTECT w Katowicach i oni są skuteczni, więc mogę ich szczerze polecić. Mają profesjonale podejście do swoich klientów, kompleksowo zajmują się takimi sprawami, szybko im to poszło. Jesteśmy zadowoleni z jakości ich usług.
qwer
Mały biznesmen

Postprzez sewos » Wt sie 30, 2022 17:59

szczerze mówiąc nie spotkałem się z tym nigdy, zawsze to bywa z klientami ale nie z urzedami... może udaj się do kancelarii - przykładowo do https://snkancelaria.pl/ i tam dowiedz jak wygląda taka procedura? z pewnością coś Ci podpowiedzą
sewos
Nowy

Postprzez » Wt sie 30, 2022 17:59

Powrót do O wszystkim i o niczym